Yılın Son Güneş Tutulması Gerçekleşti!

Yılın ikinci ve son Güneş tutulması 25 Ekim 2022 tarihinde Türkiye saati ile 12:40 - 15:05 arasında gerçekleşti. Tutulmanın maksimum evresinin gerçekleştiği saat 13:50’ de Güneşin yaklaşık %42'lik bir kısmı Ay tarafından kapatıldı. Fizik bölümü öğretim elamanı Arş. Gör. Dr. Engin ÇİÇEK Fizik bölümü ve paydaşımız olan Kimya bölümü öğrencilerine Güneş tutulması hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra Mylar Güneş filtrelerinin teknik özelliklerine sahip olan özel kaynakçı gözlük camları kullanılarak güneş tutulması gözlendi. Etkinliğe katılan Öğrenciler ve Öğretim elemanları büyük bir ilgi ve meraklı gözlerle tutulmayı izlediler. Arş. Gör. Dr. Engin ÇİÇEK’ e gözlemde kullanılan özel filtreli camlar ve sunumundan dolayı teşekkür ederiz.

Bu içerik 25.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 353 kez okundu.