Tarihçe

Bölümümüz, Fen-Edebiyat Fakültesi’nin Kuruluş Yılında (1982-1983 Eğitim-Öğretim Yılında) ilk öğrencilerini almış ve  1984-1985 öğretim yılında lisanüstü eğitim vermeye başlamıştır. 1987 yılından itibaren Prof.Dr. Askeri BARAN ve Prof.Dr. Gediz AKDENİZ’in çabaları ile genç araştırmacılarını Trieste/İtalya’da bulunan Abdus Salam International Centre for Theoretical Physics (ICTP) merkezine bilimsel çalışmalarda bulunmak üzere göndermeye başlamıştır. Prof.Dr. Asım BARUT’un yaz aylarını ve sömestr tatillerinde Edirne’ye gelişiyle bu çalışmalar ivmelenmiş ve bölümümüz pek çok uluslararası toplantıya ev sahipliği yapmıştır.
Bölümümüz, 1993 yılında Trakya Üniversitesi Fizik ve Uygulamalı Matematik Araştırma Merkezi’nin kurulmasına öncülük etmiştir. Prof.Dr. Asım BARUT’un bağışları ile de zengin bir kütüphane oluşturulmuştur. Fizik ve elektronik öğrenci laboratuvarlarının yanı sıra Molekülor Simülasyon, Katıhal Fiziği, Polimer Fiziği ve Nükleer Fizik araştırma laboratuvarları ile eğitim-öğretime devam etmektedir.
Bu içerik 17.01.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2246 kez okundu.